Op het moment dat een mens of dier een blessures heeft, is er een verstoring op celniveau. Bij een acute blessure vind er een ontstekingsreactie plaats en bij meer chronische blessures is de doorbloeding verminderd.

Lasertherapie

Lasertherapie helpt ook de doorbloeding en stagnatie verbeteren. Er zijn een aantal zaken waar ik de laser graag voor inzet: wonden en ook diepe pijn/litteken weefsel ter hoogte van wervel kolom.

 

Praktijkvoorbeeld: Figaro

Figaro is een Brits Korthaar van nu 3 jaar oud. Ten tijde van het ongeluk was hij 1. Figaro werd aangereden: na eerst onderzoek gedaan bleken de reflexen van de achterhand nog intact.  Professor de Moor in Gent leerde ons: First life then limb”  Gelukkig  functioneerden zijn blaas en rectum nog goed hoewel hij diepe wonden had ter hoogte van staart en rectum: zijn anus lag eigenlijk los. En zijn huid was op zijn rug helemaal los gescheurd.

Behandeling

Er waren geen inwendige bloedingen en zijn ademhaling en hartauscultatie waren normaal. Wel constateerde ik middels röntgen een Hernia Diafragmatica: een gat in middenrifwaardoor buikorganen in de borstholte kunnen komen. Dit wordt vaak veroorzaakt door een trauma zoals een aanrijding. Bij Figaro bleek door nader onderzoek en chirurgie dit een ”aangeboren letsel” te zijn en dus een toevals bevinding…

 

De dag van het ongeluk ben dus eerst aan pijnstilling gaan doen en heb de wonden aan de achterhand onder narcose schoon gemaakt en gehecht.

 

De huid was volledig geruptureerd en die kon je omklappen tot voor de ribbenboog. Ik kon gelukkig de grootste lap vasthechten en daar leek nog genoeg doorbloeding maar aan de periferie bij de staart en boven het heiligbeen leek de huid algauw af te sterven. Door middel van Laser via Magna Care en eerst kunnen lenen via Silvia Haveman is langzaam de doorbloeding weer hersteld en heeft hij zijn vacht grotendeels terug, zijn staart is later geamputeerd. We zien een blije kat die heel goed hersteld is ondanks zijn vreselijk trauma.