Met de know-how vanuit de Diergeneeskunde oplossingen vinden voor kwaliteit van dierenleven.

 

Iets over mezelf

Anne Mies Rosenthal

Ik vind het belangrijk om met de know-how vanuit de Diergeneeskunde (en ook daarmee up-to-date te blijven) naar mogelijkheden te zoeken om oplossingen te vinden voor kwaliteit van leven.

  • In 2003 ben ik afgestudeerd in Merelbeke(Gent, België) aan de Faculteit Diergeneeskunde;
  • Na verschillende waarnemingen gedaan te hebben ben ik in 2005 mijn eigen praktijk begonnen in Baarn;
  • In 2011 heb ik de opleiding voor Veterinair Chiropractor gevolgd bij de Backbone Academy in Buxtehude;
  • In 2018 ben ik begonnen met de de IVAS (opleiding voor Acupunctuur) bij Health Care Academy Den Hoek.

Ik ben dus regulier dierenarts en combineer dat met de praktijk voor Aanvullende Diergeneeskunde. Ik werk samen met verschillende praktijken in de regio en ben zelfstandig werkzaam. Ik heb bij de Silver Linde in Breda cursus voor Essentiële Olie gedaan toen ik eind jaren ’90 vast liep tijdens mijn studie Diergeneeskunde in Merelbeke(Gent). Toch weer studie doorgezet in België en daar ben ik nog altijd blij om. En dankbaar dat we zo’n goede opleiding in België konden doen terwijl we hier werden uitgeloot.

 

Ik 2005 startte ik mijn eigen praktijk in Baarn “Dier Medisch Centrum Rosenthal” dat ik na de geboorte van mijn zoon heb overdragen en verkocht om meer tijd te hebben thuis. Ik ben verhuisd naar het Noorden, woon in Noord Drenthe en werk hier in loondienst en als waarnemend dierenarts. De combinatie werkt goed zonder dat thuis eronder hoeft te lijden.

 

We hebben thuis veel dieren, geitjes waarvan de oudste Bambi van16 jaar (ze kwam bij ons bijna 3 jaar geleden toen haar moeder dood ging en ze niet meer at), Fleur met haar drie bokjes van dit jaar Bambi jr., Bibi en Storm , Meggie met haar bokje en geitje van dit jaar Valentijn en Feline en Shetland pony  Babbel , Oussant schaapjes Ramses en Santje en Cochin kriel kippen, twee honden Dushi en Cato en drie katten Pluis, Figaro en Mauw.

 

Mijn doel is naar een oorzaak te zoeken en daar behandelen waar het kan. In samenwerking met je eigen dierenarts mijn praktijk is gericht op de Aanvullende Diergeneeskunde.

Vroeger

Het geïnteresseerd zijn in een oorzakelijke benadering zit er al vanaf mijn ouderlijk huis in.

 

Mijn moeder kende al vroeg Dokter Sickesz uit Wassenaar die de grondlegster was van de orthomanuele geneeskunde. Ze schreef ook meerdere boeken.Rugpijn en pijnlijk lopen noem het maar: deze methode heeft menig mens weer soepel laten bewegen. Onze Huisarts mevrouw D.A. Banga heeft de opleiding destijds in Wassenaar gedaan en is nog altijd praktiserend orthomanueel arts, hoewel dat tegenwoordig in de humane geneeskunde,  Praktijk voor Muskuloskeletale Aandoeningen heet. Mevrouw Anneke Banga heeft mijn paard Sheila vroeger een keer behandeld omdat ze nogal eens struikelde. Zij is een enorm voorbeeld geweest voor mij, ook een heel gedreven arts, altijd doorlerend en nog vaak in de anatomiezaal herhalen en oefenen.

 

Later kwam ik in contact met dierenarts  Erik Laarakker en recent heb ik bij zijn opleidingsinstituut : Health Care Academy Den Hoek de opleiding Acupunctuur gedaan.

Een paar van mijn dieren

Naast het feit dat ik zelf een flink aantal dieren heb rondlopen (hond, kat, paard, geitje), adopteer ik soms ook een lief beest.